Karatay TOKİ Anadolu Lisesi

Vizyon: Bilim ve tekniği kendisine rehber alan, araştıran, bağımsız düşünen, kendi kendine yeten, yeniliklere açık, ülkemiz sorunları ile ilgilenen ve geleceğine sahip çıkan, ruhen ve bedenen sağlıklı bireylerin yetiştirildiği, örnek alınan bir eğitim yuvası olmaktır.

Misyon: Yüce Türk milleti olarak en büyük ihtiyacımızın, çok iyi yetişmiş nesiller olduğu gerçeğinden hareket ederek, çağımızın teknik donanımı yanında, milli ve manevi değerlerini özümsemiş; Atatürk´ün büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen nesiller yetiştirmektir.

Başarılar:

Yabancı Dil: İngilizce, Almanca
Servis Bilgisi: Konya şehir içerisinde her bölgeye servis imkanımız bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2023 LGS Taban Puanımız: 444 2023 LGS Tavan Puanımız: 465
Okulun Sınav Başarı Durumu: YKS Başarımız %100
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2023 YKS Yerleştirme Yüzdemiz: %72
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda sene içerisinde futbol, basketbol, voleybol ve satranç turnuvaları yapılmaktadır. Ayrıca badminton ve masa tenisi karşılaşmaları da yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: EBA Fen Bilimleri deneyi yarışmasına okulumuzda katılmıştır. Konya Bilim Merkezi´ne ziyaretler gerçekleştirmekteyiz. Özellikle fen derslerimiz deneyler eşliğinde anlatılmaktadır.
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus Plus çalışmaları yapılmaktadır.
Kontenjan Bilgileri: 5 tane 9. sınıf için 150 öğrenci kontenjanımız bulunmaktadır.

WEB - https://karataytokial.meb.k12.tr

Adres - Fetih Mah. Saydamlar Sk. No 10 Karatay/KONYA

Adres - Fetih Mah. Saydamlar Sk. No 10 Karatay/KONYA

Ulaşım Okulumuza Saman Pazarı otobüs son durağının karşısındadır. Yeni hizmete giren tramvayla da okulumuza ulaşılabilir. Bosna, Sille, Medrese, Yeni Yol gibi pek çok semtten tek otobüsle okulumuza ulaşmak mümkündür. Saman Pazarına gelen bütün Aydınlık, Fatih Işıklar- Özalkent, Tıp Fakültesi, Meram Yeni Yol, Sancak, Şeker-Tekke minibüslerinin son durağı okulumuza 5 dk. yürüme mesafesindedir. Okulumuzun önünden geçen otobüs hatları ise şunlardır: 15, 39, 41 ve 42.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Merkez