E-TWINNING Project

05.02.2025 130

05-02-2025

E-TWINNING Project                                                                                            

Type of the Project(Proje Türü) : eTwinning

The name of the Project(Proje Adı) : Respect Food and Nature

Coordinator School(Yürütücü Okul): Karatay TOKI Anatolian High School –Konya–Turkiye

Partners of the Project (Partnerler): Turkiye(8), Czechia(2), Italy(2), Portugal(1), Serbia(1), Greece(1)

                                   

 

Esen Işık Coşanay

 

Gazi Anatolian High School –Adana –Turkiye (Founder )

Romana Svestkova

ZS A MS School Jistebnice Secondary school Jistebnice

Jistebnice,Czech Republic (Co-founder)

Filiz Taşçı

Tevfik İleri Anatolian High School –Erzurum –Turkiye

Berna Çetin

Arif Nihat Asya Anatolian High School-Adana –Turkiye

Ummuhan Endamlı

Sabahattin Zaim Social Sciences High School-Gaziantep-Turkiye

Michaela Široká

Základní škola a Mateřská škola Jistebnice-Czechia

Maria Bourgou 

Eniaio Eidiko Epaggelmatiko Gymnasio Lykeio I.N.A.A. Pefkon , Thessaloniki –Greece

Grazia Formichetti

Istituto Comprensivo “Valle del Velino “Cittaducale, Rieti, Italia

Serdar Ördem

Adasokağı Anatolian High School – Adana-Turkiye

 

Alessandra Moroni

Istituto Comprensivo “Valle del Velino “Cittaducale, Rieti, Italia

Azime Büyükfidan

Sabancı Vocational and Technical Anatolian high school Adana-Turkiye

Aslı Türkmen 

Karatay Toki Anadolu Lisesi-Konya-Turkiye

Mevlüde Ceran

Şarkışla İsmet Yılmaz Science High School-Sivas -Turkiye

Sonia Riberio

AE Caldas de Vizela, Portugal

Miroslav Raus (Observer)

Os "Matija Gubec" Serbia

 

Projenin Başlangıç Noktası "Mevlana" İlham Kaynağımızdır.Dünyadaki her şeye karşı hoşgörüsü ve saygısı nedeniyle ilham alıyoruz. Sufi felsefesini takip ederek, yemeğe ve doğaya saygı göstermeyi hedefliyoruz.

 

Projenin Amaçları

Katılımcılar günlük yaşamlarında yapmaları gereken iklim dostu seçimler (moda olsun veya olmasın), su ve yiyecek israfı konusunda farkındalık vb. gibi önemli konuları öğreneceklerdir. Katılımcılar daha yeşil ve "daha sağlıklı" bir mutfakla dünyadaki iklim durumunu iyileştirecek ve İklim dostu mutfak kurallarını uygulayacaklardır. - Katılımcılar kendi iklim ayak izlerini azaltacak ve hangi alana odaklanmaları gerektiği konusunda daha iyi bilgi sahibi olacak ve yiyecek israfının gezegenimiz üzerindeki olumsuz etkileri hakkında daha fazla bilgi edineceklerdir.Katılımcılar YEREL olarak yiyecek satın alırken mümkün olduğunca küçük bir ayak izi bırakmak için yavaş yavaş alışveriş ve yeme alışkanlıklarını adapte edecekler.Tasavvuf, iklim dostu mutfak, sürdürülebilir yaşam arasındaki bağlantıyı öğrenen katılımcılar İKLİM AKTİVİSTİ olacaklar.

Hedef kitle: 13-17 yaş

Beklenen Sonuçlar

Projemizin hedef kitlesi aslında her yaştan insan olduğundan,Bu projeyi okullarda daha fazla öğrenci, veli ve öğretmenle yürütmek. Proje ekibi hedef grubumuzun iklim ve gıda arasındaki bağlantıyı öğrenmesi gerektiğini belirledi. Öğrencilerin işbirlikçi bir şekilde araştırma yapması, proje sürecini yönetmeye yardımcı olması, günlük hayatta görebilecekleri insanları ve olayları araştırması, mutfakta birlikte uygulamalar yapması, Paris ve Kyoto Anlaşmaları gibi iklimle ilgili konular hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Bu projeyle katılımcıların yaratıcılığını, hayal gücünü, işbirliğini ve ekip çalışmasını öne çıkaracağız ve kendi başına çözülmesi gereken iklim krizinin çözümleri için onlara ödev vereceğiz, çünkü problem çözme becerilerinin öğrencilerin hem bugün hem de gelecekte karmaşık sorunları çözmek için sahip olması gereken yetenekler arasında olduğunun farkındayız. Öte yandan liderlik, projemizde gerçekleştireceğimiz tüm faaliyetlerde önceliklendirilecektir çünkü liderlik, katılımcıların sahip olması gereken en büyük niteliklerden biri olmuştur ve katılımcıların hayatlarında ihtiyaç duydukları bir beceridir.

 05-02-2025 

 Yapılan bazı çalışmalarla ilgili görseller

 05-02-2025

Proje bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 05-02-2025

Projenin panosu hazırlandı.

 05-02-2025

Öğrencilerimiz proje logolarını hazırladılar.

05-02-2025

Öğretmen tanışma toplantısı yapıldı.

 05-02-2025

Küresel ısınma ve gıda israfına karşı dikkat çekmek için posterler öğrencilerimiz tarafından hazırlandı.

 05-02-2025

Gıda israfı farkındalığı oluştumak ve israfı en aza indirmek için yeme günlüğü tutuldu.

 05-02-2025

Öğrencilerimiz,diğer ülke ve şehirlerdeki proje ortağı arkadaşlarına yeni yıl kartları hazırladılar

 05-02-2025

 

Karbon ayakizini azaltmak için bazı çalışmalar yapıldı.